Tjitske

Hallo Minke,

Begin van de zomer merkten we dat er iets was met Tsjtske,ze zat duidelijk niet lekker in haar vel at moeilijk[ terwijl dat normaal gesproken hobby nr Een is}en was extreem rustig. Regelmatige dierenartsbezoeken leverden niets op een virusje, Wormkuur; het zit tussen de oren tot en met hond maakt geen zieke indruk.Zo 6 weken aan getobt tot half augustus het helemaal mis was.

Tsjitske niets meer eten en ademde alleen nog maar heel snel kort en oppervlakkig. Foto’s gemaakt bij de dierenarts in Dokkum zagen er onheilspellend uit{overal kanker en we werden. Doorverwezen naar de dierenartsenpraktijk in Roden (Drenthe). Daar konden we onmiddellijk terecht en werden voor ons gevoel voor het eerst serieus genomen. Veel foto’s en een echo gemaakt.

Er was totaal niets op te zien. Alleen dat de hele borstholtevol vocht zat en dat Tsjiske aan het verdrinken was in haar vocht. Er was wat vocht afgenomen wat opgestuurd naar de patholoog.

We kregen antibiotica mee maar ook de mededeling dat het zeer ernstig was ,dat men een tumor vermoede en dat we rekening moesten houden met het ergste. De plaspillen die ze erbij kreeg brachten een enorme verlichting maar de antibiotica sloeg niet echt aan.

Op dat moment hoorde ik van mijn nicht van jou. Ik heb je toen gebeld op een vrijdag en gelukkig konden we die maandag al meteen komen. Ik vond het heel bijzonder wat er gebeurde op merkte ik niets contact tussen jullie. Tsjtske deinsde zelfs terug en leek je handen niet echt prettig te vinden.

Maar wat ze te vertellen had was wonderbaarlijk. Dat ze veel pijn had in haar buik dat de artsen wat over het hoofd zagen dat ze in roden in goede handen was, dat ze geen lijdensweg wilde als het niet opgelost kon worden, maar dat ze liever wilden blijven leven.

Dat we haar heel goed verzorgden en dat de kinderen lief voor haar waren. Ook vertelde ze over de andere dieren in het gezin over ons huis met de omgeving daarvan en over problemen die in ons gezin geweest waren. Dat vond ik het frappantste. Dat waren dingen die jij absoluut niet kon weten.

Ik heb je toen gevraagd of jij ook een tumor vermoede. Je was daar erg voorzichtig in. Zie dat het zeer ernstig was, maar dat het warm aanvoelde en dat dat in de regel niet op een tumor duidt. Ik had dus hoop.

De uitslag van de patholoog was pleurtis. Op de foto’s die daarna zijn gemaakt zijn was toch een verdikking te zien in de borstholte, vergrootte lymfeklier of tumor. De artsen bleven erg negatief. In de buikholte was niets te zien. Ik had verteld over jullie gesprek en de arts stond er open voor.

Tsjitske had een nieuwe antibioticakuur gekregen bredere werking en heel lange gebruiksduur en werd door jou gemagnetiseerd. En het wonder geschiedde, ze knapte op via foto.

Het ging heel langzaam met af en toe een terugval maar ze moest dan ook van ver komen. Maar nu 2 maanden na de eerste zorgen durf ik te zeggen dat ze beter wordt. Tsjitske is bijzonder vrolijk bijna weer een pup slaapt veel minder, eet als een paard en is overduidelijk erg gelukkig, Dus als over anderhalve week de kuur stopt, ben ik niet bang meer .

We hebben het gehaald! Misschien komen we nooit te weten wat er is geweest maar ik ben je erg dankbaar voor wat je voor Tsjitske en daarom ook voor ons hebt gedaan.

Veel liefs voor Minke.


OPENINGSTIJDEN:

Maandag 13:00 – 17:00 uur
Dinsdag 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 12:00 – 16:00 uur en 19:00 tot 20:00
Donderdag 13:00 – 17:00 uur
Vrijdag 13:00 – 20:00 uur
Zaterdag 13:00 – 17:00 uur

CONTACT

T: 06-221 88 503 (ook Whatsapp)
E: rigpa1234@outlook.com

Buiten onze openingstijden op afspraak geopend. Tevens inloopspreekuur, elke eerste woensdag van de maand tussen 14:00 en 16:00

Bank: NL35RABO0336131585