Het wonder van Mika

Tijdens mijn vakantie met mijn dochter vanaf 22 september tot 6 oktober is mijn lieve kater Mika weggelopen van huis. Waarschijnlijk door de aanwezigheid van de kat van mijn dochter die ineens heel lelijk tegen hem deed en de werkzaamheden aan de daken van onze woningen waar heel veel herrie bij was. Hij was voor het laatst gezien op 26 september, daarna ontbrak ieder spoor. Degene die op de katten paste, heeft na een week flyers opgehangen en Amivedi ingelicht. Direct toen ik terugkwam zijn mijn dochter en ik gaan zoeken in alle tuinen, straten rond mijn huis.

Ik kreeg wel wat tips, maar die gingen allemaal over een kat uit de buurt, die erg op Mika lijkt. Ik heb Mika als vermist gezet op alle denkbare sites, facebookpagina’s en heb zeker 800 flyers in de brievenbussen gedaan. En daarnaast nog ongeveer 150 posters opgehangen in de buurt en die kring werd steeds groter. Geen enkele bruikbare tip kreeg ik. In wanhoop ben ik gaan zoeken op Internet naar een kattenmedium/fluisteraar, en kreeg eigenlijk gelijk de site van Rigpa van Minke Dijkmans te zien. Daarop stonden goede berichten van katten of honden die door middel van haar gevonden waren. Op 20 oktober heb ik contact gehad met Minke en een foto van Mika via de mail gestuurd. Op 23 oktober kreeg ik bericht dat zij contact had gehad met Mika en gaf een aantal dingen door die mij heel bekend voorkwamen, b.v. de vele tuinen in de buurt, hoge bomen, een veld, een pad, een wit hondje (dat hondje kende ik). 

Hij gaf aan haar door dat hij steeds verder van huis raakte en de weg niet meer terug wist. Ook werd er een vijver genoemd waar je omheen kunt lopen met daarbij nog meer punten die mij heel bekend voorkwamen. Wij hebben de kaart van de buurt via Google maps uitputtend bekeken, en kwamen uit bij een grote vijver hier in de buurt. Daar zijn we de grote zoektocht begonnen. Helaas had dat geen resultaat, en heb ik Minke op 25 oktober nog een keer ingeschakeld. Daarbij kwam meer informatie over die vijver uit, ik herkende daaruit een andere vijver op een kwartier lopen (voor mensen) hier vandaan. En nog een aantal aanknopingspunten die we herkenden bij onze zoektocht, o.a. een zwarte kat. Daar zijn we steeds naartoe gegaan en hebben alle paden, straten, struiken onderzocht. Geen resultaat. Wel trof mijn dochter de zwarte kat aan! En hoorde ze de katten vechten, ze heeft Mika echter niet gezien.

Op 28 oktober heb ik nog een laatste verzoek aan Minke gedaan. Daar kwam o.a. uit dat Mika nog leefde en dat hij door de kou snel naar huis wilde….. daar werd ik erg zenuwachtig van. De volgende dag hebben we een grote zoektocht gedaan met een aantal mensen van de facebookpagina 070 vermiste dieren. Daar ontmoetten we een fotograaf en we gaven hem een flyer met foto van Mika. De volgende dag belde deze meneer dat hij hem had gezien in de buurt van de vijver en de woningen daarboven! Gelijk zijn we gaan kijken, maar na 2 uur zoeken nog geen Mika gevonden. Ik had zo langzamerhand de moed een beetje opgegeven, mijn dochter ook, we waren uitgeput door de zoektochten die geen resultaat opleverden. Ondertussen was het koud geworden, waren er bijna 7 weken verstreken en we waren niet meer zo zeker dat we Mika ooit nog zouden vinden. Veel steun van de dames van 070 vermiste dieren!

Afgelopen zondagochtend stonden een vriendin en ik bij de tramhalte om naar de film te gaan, en toen werd ik ineens gebeld door een mevrouw die zei dat ze Mika had gezien bij Madurodam! Ze was erlangs gefietst en zag daarna de poster hangen bij haar in de straat. We zijn als een speer in de auto gesprongen en waren binnen 2 minuten ter plekke. Ik rende de auto uit, zag Mika zitten op een muurtje! Ik kon mijn ogen niet geloven. Hij zag me, en ik zal nooit zijn koppie vergeten met grote zwarte ogen en hij schreeuwde het uit! Zo blij was hij en ik ook dat we elkaar weer gevonden hadden. Ik kon hem gewoon oppakken en we zijn snel naar huis gegaan. Nog steeds kan ik niet geloven dat hij weer terug is. Hij is wel erg verzwakt, is de helft van zijn gewicht kwijt en slaapt de hele dag. En hij heeft waarschijnlijk zo weinig gegeten dat hij alles wat los en vast zit wil opeten…. We doen voorlopig voorzichtig aan en laten hem uitrusten. Hij kijkt me elke keer aan of hij het zelf ook niet kan geloven dat hij weer in zijn eigen huisje is…..

Dus heel veel dank aan Minke Dijkmans die heel veel goede tips doorgaf via Mika, zodat we hem uiteindelijk veilig thuis konden brengen!

OPENINGSTIJDEN:

Maandag 13:00 – 17:00 uur
Dinsdag 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 12:00 – 16:00 uur en 19:00 tot 20:00
Donderdag 13:00 – 17:00 uur
Vrijdag 13:00 – 20:00 uur
Zaterdag 13:00 – 17:00 uur

CONTACT

T: 06-221 88 503 (ook Whatsapp)
E: rigpa1234@outlook.com

Buiten onze openingstijden op afspraak geopend. Tevens inloopspreekuur, elke eerste woensdag van de maand tussen 14:00 en 16:00

Bank: NL35RABO0336131585